European Cyber Week – Rennes

EuroCyberWeekDe 3e editie van het “European Cyber Defence and Cybersecurity Forum” vindt dit jaar plaats van 19 tot 22 november 2018 in Rennes met de ondersteuning van het Franse ministerie van defensie en de Regio Bretagne.

Dit Europese evenement wordt georganiseerd door de Pôle d’excellence cyber Deze Pôle is opgericht in 2014 door de toenmalige minister van Defensie, Jean-Yves Le Drian, en de Regio Bretagne. De aanwezigheid van twaalf industriële groepen, Airbus Cyber Security, Atos-Bull, Bertin IT, Capgemini, DCI, EDF, La Poste, Naval Group, Nokia, Orange, Sopra Steria, Thales speelt hierbij eveneens een belangrijke rol.

De Cyber sector in Frankrijk kent een omzet van 1,6 miljard (2016). Goed voor 40.000 vaste banen, landelijk. Verwachte jaarlijkse groei van de sector wordt door diverse actoren ingeschat op 10%. Het aantal Franse bedrijven/ instellingen dat zich met de ontwikkeling van cybersecurity bezighoudt, ligt boven de 700. Meer dan 130 daar van zijn in Bretagne gevestigd.

Als strategisch gebied op het snijvlak van cyberdefense en cybersecurity, organiseert Bretagne dit jaar voor de 3e maal de European Cyber Week.

Het programma omvat technische conferenties, zakelijke bijeenkomsten en evenementen op hoog niveau, met aandacht voor civiele en militaire inzet, rond de thematiek van ‘kunstmatige intelligentie en cyberbeveiliging’ en de toepassingen ervan op het gebied van gezondheid, media en defensie …

Een Multidimensionale en Europese dynamiek, met meer dan 10 evenementen rond 3 hoofdonderwerpen – Publiek en privaat onderzoek, civiel en militair, op kunstmatige intelligentie en cyberbeveiliging, – Europese en institutionele perspectief, samen met zakelijke bijeenkomsten, – Human Resources-aspect (opleiding, werving en uitdaging voor studenten).

Highlights voor deze editie zijn:

  • C&ESAR CONFERENCE Artificial Intelligence en Cybersecurity  met een focus op de bijdragen van kunstmatige intelligentie aan cybersecurity en de beveiligingsrisico’s die specifiek zijn voor kunstmatige intelligentie
  • Health, Artificial Intelligence and Cybersecurity: what’s at stake. Deze sessie wordt georganiseerd door ID2Santé, het Technology Innovation Center dat innovatieve projecten in de LSH sector in de regio Bretagne ondersteunt
  • The Europe of cybersecurity: nieuwe perspectieven die door kunstmatige intelligentie worden geopend.

Waar: Congres centrum Le Couvent des Jacobins – 20 PLace Sainte-Bretagne – Rennes

Acces per trein vanaf Parijs, per vliegtuig rechtstreekse verbindingen tussen Amsterdam en Rennes. Meer info hier

Inschrijving: direct op de website http://en.european-cyber-week.eu/registration.html

Contact: Margot Chesterman +33(0)1 41 34 20 88 / ecw@hopscotchcongres.com